aA
Prancūzijos nenoras paremti JAV ir jų sąjungininkių karą su Iraku antradienį susilaukė atgarsio JAV Atstovų Rūmų valgyklose, kurios keptas bulvytes ir pakepintą duoną - angliškai jos vadinasi prancūziškomis bulvytėmis ir prancūziškais skrebučiais, savo valgiaraščiuose pavadino "Laisvės bulvytėmis" ir "Laisvės skrebučiais".
Bulvytės, maistas
Bulvytės, maistas
"Tai yra mažas, bet simbolinis aktas, demonstruojantis, jog daugelis Kapitolyje yra labai nepatenkinti vadinamosios sąjungininkės Prancūzijos veiksmais", - pareiškė Atstovų Rūmų administracijos komiteto pirmininkas respublikonas Bobas Ney'us (Bobas Nėjus).

Jo vadovaujamas komitetas tvarko ūkinius Atstovų Rūmų reikalus. Valgiaraštį į "politiškai korektišką" B.Ney'us ištaisė deputato respublikono Walterio Joneso (Volterio Džonso) prašymu.

"Esu dėkingas B.Ney'ui už tai, kad šiandien kartu su manimi viešai pareiškė remiąs savo šalies karius ir esąs labai nusivylęs mūsų senais draugais prancūzais", - sakoma deputato pareiškime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.