aA
"Microsoft" teigia ištaisysianti savo "ActiveX" pagrindu sukurtą įdiegimo programą, interneto programuotojui ispanui atradus, jog ji modifikuoja kompiuterio sistemą, neatsiklausiusi vartotojo. Ši klaida turi įtakos "Windows" vartotojams, besinaudojantiems "Internet Explorer" naršyklės 4-a ir 5-a versijomis.
"Svarbiausia yra tai, kad "Microsoft" turi galios laisvai paleisti programas mūsų kompiuteriuose", teigia klaidą atradęs Juanas Cuartango. "Jei aš nusistatau taip, kad "Internet Explorer" perspėtų mane apie kiekvieną kompiuteryje paleidžiamą komponentą, aš ir noriu būti perspėtas - "Microsoft" programinė įranga nekreips dėmesio į mano nurodymą".

"Active Setup" yra speciali "ActiveX" pagrindu sukurta programa. Tokio tipo programos būna nedidelės ir yra naudojamos daugelio interneto svetainių. Programos nusiunčiamos į vartotojo kompiuterį ir ten įvykdo specialias komandas. Kartą įdiegtos, tokios programos gali būti panaudotos daugelio kitų programų. Tačiau skirtingai nei įprastos "ActiveX" programėlės, "Active Setup" prieš pasileisdama nepaklausia vartotojo leidimo.

Atsakydama į kaltinimus "Microsoft" teigia, jog ši programinė įranga buvo sukurta tiems atvejams, kai vartotojai jau yra nurodę, jog nori parsisiųsti "Microsoft" programinės įrangos. Tiesa, kompanijos atstovai pranešė savo svetainėje internete patalpinsiantys naršyklės pataisą, ištaisysiančią šią klaidą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.