aA
Buvusio Rusijos prezidento protokolo tarnybos vadovas Vladimiras Ševčenka Boriso Jelcino susitikimą su JAV prezidentu Billu Clintonu (Bilu Klintonu) pavadino "senų draugų susitikimu".
B. Clintono ir B. Jelcino susitikimas Gorkų rezidencijoje pirmadienį truko maždaug 40 minučių, naujienų agentūrai "Interfax" pranešė V. Ševčenka. Pasak jo, B. Clintonas ir B. Jelcinas aptarė daugybę tarptautinių problemų, taip pat priešraketinės gynybos sistemos sutarties problemas.

Pasak V. Ševčekos, susitikimo metu buvo pabrėžta, kad konsultacijos šia tema bus tęsiamos.

"B. Jelcinas ir B. Clintonas vis dėlto daugiausia kalbėjo ne apie politiką, o prisiminė praeitį ir gėrė arbatą, pasigardžiuodami tortu, kurį iškepė (B. Jelcino žmona) Naina Josifovna, sakė protokolo vadovas.

Pasak jo, B. Clintono atvykimo proga N. Jelcina iškepė tradicinį riešutinį tortą ir medaus tortą "Napoleonas".

V. Ševčenka pažymėjo, kad susitikime B. Clintonas pabrėžė esąs patenkintas susitikimu su Vladimiru Putinu ir gyrė B. Jelciną gerai pasirinkus įpėdinį.

Savo ruožtu B. Jelcinas padėkojo B. Clintonui už tokį įvertinimą ir pabrėžė, kad jų nuomonės V. Putino atžvilgiu sutampa.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.