aA
Daugumai amerikiečių nelabai patinka, kaip Jungtinės Tautos sprendžia Irako krizę, bet vis dėlto jie linkę suteikti JT inspektoriams daugiau laiko savo misijai atlikti, rodo" CBS News" ir "New York Times" surengta nuomonių apklausa.
USA flag
55 procentai apklaustųjų mano, kad JT nevykusiai tvarkosi su Irako nusiginklavimu - tai 10 procentų daugiau negu prieš mėnesį.

Daugiau kaip pusė, 52 procentai, apklaustųjų tvirtina, kad reikėtų leisti JT inspektoriams tęsti savo misiją Irake - ieškoti faktų apie branduolinį, biologinį, cheminį ginklą; tiesa, prieš dvi savaites tokią nuomonę reiškė 62 procentai apklausos dalyvių.

Beje, pastebėta, kad po JAV prezidento Džordžo V. Bušo (George W. Bush) spaudos konferencijos Irako klausimu kalbos, transliuotos per televiziją, padaugėjo remiančių karo veiksmus. 44 procentai amerikiečių mano, kad JAV turėtų netrukus pradėti karą su Iraku, prieš savaitę taip manančių buvo 35 procentai. Apie pusė apklaustųjų laiko Iraką keliant grėsmę, prieš kurią kariauti reikia nedelsiant; prieš savaitę skubių karinių veiksmų norėjo 45 procentai apklaustųjų.

Amerikiečiai taip pat pritaria konsultacijoms su JAV sąjungininkais, bet nebūtinai su kitomis nuomonėmis reikia sutikti, sako jie.

Net 60 procentų amerikiečių norėtų, jog prieš einant kariauti su Iraku reikėtų atsižvelgti į sąjungininkų nuomonę. Bet daugiau kaip 55 procentai amerikiečių sako, kad pritartų karo veiksmams, net jei JT nebalsuotų už naująją JT rezoliuciją.

Apklausoje nuo penktadienio vakaro iki sekmadienio vakaro per visą šalį dalyvavo 1010 suaugusių asmenų. Paklaida - apie trys procentai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.