aA
Jungtinių Valstijų prezidentas George W.Bushas (Džordžas V.Bušas) Kroforde, Teksaso valstijoje turi naują kaimyną - pacifistą, kuris netoli prezidento ūkio esantį namą ketina paversti tribūna, pritaikyta rėžti kalbas tokiomis temomis kaip karas Irake.
George W. Bush
George W. Bush
© DELFI
Iš Dalaso apylinkių kilęs kovotojas už taiką Johnas Wolfas (Džonas Vulfas) neseniai baigė tvarkyti visus reikalingus dokumentus ir mažiau nei tūkstantį gyventojų turinčiame Krofordo miestelyje įsigijo namą.

Pastatą jis ketina paversti skirtingų tikėjimų taikos namais, kurie galėtų tapti savotiška baze taikos žygiams rengti. Namas yra visai netoli ūkio, kurį G.W.Bushas vadina Vakariniais Baltaisiais rūmais.

"Norėčiau, kad taikos namai jau būtų įrengti ir veiktų", - sakė J.Wolfas. Netoli miesto rotušės esantis namas yra vienas pirmųjų pastatų, kuriuos atvykusieji į Krofordą pamato, pravažiavę prie greitkelio stovintį ženklą, sveikinantį miesto svečius ir primenantį jiems, jog čia yra "Prezidento George W.Busho namai".

Laikraščiui "The Dallas Morning News" Krofordo meras Robertas Campbellas (Robertas Kempbelas) sakė, kad miestas atidžiai stebės taikos namus. Nuo komentarų R.Campbellas kol kas susilaikė.

"Neketiname leisti jiems paversti miestą cirku, - laikraščiui sakė R.Campbellas. - Jeigu jie nori protestuoti, tegu vyksta į Vašingtoną".

J.Wolfas sakė, kad namuose drauge dirbs kelių skirtingų tikėjimų žmonės, pavyzdžiui, musulmonai, katalikai ir kvakeriai. Jis planuoja aplink pastatą užveisti taikos sodą, įkurti spaudos centrą ir įvairių tikėjimų apeigoms pritaikytas patalpas.

Už namą buvo sumokėta 54 tūkst. dolerių (apie 175 tūkst. litų), nuo paradinio įėjimo į G.W.Busho dvarą jį skiria maždaug už 11 km. "Mes tikrai nekam negrasiname", - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.