aA
Rusija antradienį pakartojo, jog vetuos bet kokią Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliuciją, kuri atvertų kelią kariniams veiksmams prieš Iraką.
Igoris Ivanovas
© ELTA
Rusijos užsienio reikalų ministras Igoris Ivanovas per spaudos konferenciją po susitikimo su Irano diplomatijos vadovu Kamalu Kharazi (Kamalu Charaziu) pareiškė, jog "Rusija balsuos prieš bet kokią rezoliuciją, kuri tiesiogiai ar netiesiogiai atvertų kelią jėgos akcijai prieš Iraką".

Taip jis pakomentavo Irano žurnalisto klausimą apie pranešimus, jog kalbantis su JAV prezidentu George'u W.Bushu (Džordžu V.Bušu) Vladimiras Putinas pažadėjo nevetuoti naujos rezoliucijos Irako klausimu Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje.

I.Ivanovas taip pat pasidomėjo, iš kur žurnalistas gavo tokią informaciją, - juk valstybių vadovų pokalbiai yra konfidencialūs.

Paprašytas pakomentuoti Prancūzijos iniciatyvą surengti JT Saugumo Tarybos posėdį dėl Irako aukščiausiuoju lygiu, I.Ivanovas sakė, kad toks pasiūlymas, Maskvos nuomone, "vertas dėmesio, jis dabar nuodugniai svarstomas".

"Siūlomam viršūnių susitikimui JT Saugumo Taryboje surengti būtinos atitinkamos sąlygos", - sakė I.Ivanovas. Ministras taip pat pabrėžė, jog karas prieš Iraką "galėtų tapti akstinu suaktyvinti teroristinių organizacijų veiklą pasaulyje ir neigiamai atsilieptų padėčiai daugelyje rajonų, taip pat ir Afganistane".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.