aA
Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui pirmadienį įteikti 29 parlamentarų parašai, remiantys siūlymą, jog parlamente būtų surengtas balsavimas dėl pasitikėjimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininku Rolandu Pavilioniu.
Rolandas Pavilionis
Rolandas Pavilionis
© DELFI
Pasiūlymas atleisti Seimo pareigūną svarstomas parlamente, jeigu tam pritaria ne mažiau kaip 29 parlamentarai.

Parašai, reikalingi balsavimui dėl pasitikėjimo inicijuoti, surinkti opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos iniciatyva. Po šia iniciatyva nepasirašė valdančiosios daugumos atstovai. Konservatorių teigimu, R.Pavilionio veiklą nuolat lydi skandalai, todėl jis turėtų būti atleistas iš komiteto pirmininkų.

Opozicijos atstovų siūlyme atleisti R.Pavilionį primenama jo kalbos, pašiepiančios Lietuvos pakvietimą į NATO, JAV prezidentą George’ą W.Bushą (Džordžą Bušą), priekaištaujama dėl "sumaištį keliančių iniciatyvų" švietimo srityje, "puolimo prieš nacionalinio radijo ir televizijos tarybą", konflikto su kelių policija.

"Kiekvienas Seimo narys gali teikti iniciatyvas. Galima teikti protingas iniciatyvas, galima - ir absurdiškas. Aš čia įžvelgiu gryną absurdą. Jeigu Seimas tam absurdui pritars, aš turėsiu paklusti", - BNS sakė R.Pavilionis.

Seimo pareigūnui atleisti reikia ne mažiau kaip pusės visų Seimo narių balsų, todėl be 77 narius turinčios valdančiosios daugumos atstovų pritarimo opozicijai nepavyks atleisti R.Pavilionio.

Seime yra iš viso 141 narys. R.Pavilionis yra valdančiosios Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijos narys, nors partijai nepriklauso.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.