aA
Pernai rudenį iš įkalinimo įstaigos grįžęs anksčiau penkis kartus teistas 24 metų profesionalus butų vagis klaipėdietis Antonas Šukšinas prieš keletą dienų vėl įkliuvo ir gali ilgam patekti už grotų.
Vagis
Bute Rumpiškės gatvėje, kur A.Šukšinas gyveno su savo močiute, per kratą aptikta daugybė vogtų daiktų. Tarp jų - kompiuteriai, fakso aparatas, tušti mobiliųjų telefonų dėklai, piniginės, moteriški kailiniai, įvairių buities prietaisų, net stalo įrankių.

Įsibrovęs į butus A.Šukšinas griebdavo viską, kas pakliūdavo po ranka. Kai kurie savo daiktus atpažinę žmonės taip pat nurodė, kad iš jų buvo pavogta pinigų. Vagies bute rasta svetimų asmens pasų, kitų dokumentų.

Nustatyta, kad nuo mažumės vagies kelią pasirinkęs A.Šukšinas apiplėšė mažiausiai aštuonis butus pietinėje uostamiesčio dalyje. Jis siautėjo ir kituose rajonuose, išvykdavo vagiliauti į Gargždus. Į svetimus butus A.Šukšinas lauždavosi naktį, kai šeimininkai miegodavo.

Įsėlinęs į laiptines, jis ieškodavo neužrakintų durų, išnešdavo prieškambariuose rastus drabužius, rankines su daiktais, telefonus.

A.Šukšino nesustabdydavo ir užraktai - atsuktuvu sutrupinęs prancūziškų spynų šerdeles arba plona peilio geležte pastūmęs liežuvėlį, klaipėdietis nepastebėtas patekdavo į svetimus butus.

Pasak pareigūnų, įgudę butų vagys duris su prancūziškomis spynomis įveikia per kelias sekundes. Iš pavogtų daiktų sprendžiama, kad A.Šukšinas neapsiribodavo prieškambariuose rastu grobiu - nebijodamas pažadinti miegančių šeimininkų, vagišius patekdavo ir į virtuves, kitas patalpas.

"Lietuvos rytas"