aA
Kaip paskatinamąjį prizą pirma laiko išeiti iš kalėjimo gali gauti tie Rusijos nuteistieji, kurie geriausiai pasirodys kalinių dainos konkurse. Apie dvidešimt geriausių dainininkų suvažiuos po kelių savaičių į Maskvą iš įvairių Rusijos kolonijų ir kalėjimų.
Prison cell
Konkurso "Putinas raudonasis" (Kalina krasnaja), kurio viena rėmėjų - Rusijos teisingumo ministerijos Vyriausioji bausmių vykdymo valdyba (VBVV), finalininkų baigiamasis koncertas vyks spalį vienoje Maskvos koncertų salių, pranešė pirmadienį VBVV spaudos tarnyba.

"Pagrindinė konkurso sąlyga - dainuoti turi tik nuteistieji, kurių laisvės atėmimo vietose dabar yra daugiau nei 700 tūkst.", - pažymėjo VBVV atstovai.

Atrenka geriausius dainininkus - tiek savo sukurtų, tiek ir kitų kompozitorių dainų atlikėjus - žinomi meno meistrai iš šimtų vaizdo ir garso kasečių, atsiųstų į Maskvą iš įvairių šalies kampelių, pranešė VBVV atstovai.

"Mes neatmetame galimybės, jog kaip paskatinimas geriausiems konkurso dalyviams gali būti išspręstas klausimas juo paliesti į laisvę lygtinai pirma laiko, ir galbūt kai kurie jų tuojau po konkurso išeis į laisvę", - sakė vienas VBVV pareigūnų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.