aA
Spaudos konferencijoje pirmadienį opozicinės LDDP lyderis ir frakcijos Seime seniūnas Česlovas Juršėnas pareiškė remiąs "teisėtus žemdirbių reikalavimus" ir pareiškė protestą dėl premjero Andriaus Kubiliaus spaudimo teisėsaugos organams kelti bylą Panevėžio ir kitų rajonų ūkininkams už surengtą protesto akciją.

Praėjusį trečiadienį maždaug 300 ūkininkų bei bendrovių atstovų su žemės ūkio technika blokavo "Via Baltica" automagistralę netoli Panevėžio.

Žemdirbiai reikalavo subsidijas už parduotą praėjusių metų produkciją išmokėti iki šių metų kovo 1 dienos, sumažinti dyzelinio kuro ir elektros energijos kainas.

Praėjusią savaitę Vyriausybės atstovai pažadėjo, jog iki kovo 15 dienos žemdirbiams bus sumokėta 90 mln. litų subsidijų, o likusi suma išmokėta iki šių metų liepos 1 dienos.

"Mes manome, kad ne žemdirbiams, o visoms konservatorių-krikdemų Vyriausybėms reikalingas teisinis persekiojimas už nevykdomus įsipareigojimus ūkininkams ir bendrovėms", frakcijos vardu pareiškė Č. Juršėnas.

Jis taip pat kaltino valdančiąją daugumą "pro pirštus" žiūrint į "klestinčią korupciją, nešvarią privatizaciją, valdininkų savivalę".

"Mūsų nuomone, Vyriausybė su savo gausiomis žinybomis, Žemės ūkio ministerija, pirmiausia privalo ieškoti galimybių įvykdyti savo įsipareigojimus, tiesiog gelbėti šalies žemės ūkį, ieškoti mūsų produkcijai rinkų, bet ne gąsdinti Lietuvos žmones žemės ūkio produkcijos pertekliumi, o protestuotojus - prievartiniais veiksmais", sakė Č. Juršėnas.

Kitoje spaudos konferencijoje pirmadienį konservatorių partijos pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė teigė, kad praėjusios savaitės žemdirbių blokada yra susijusi su savivaldybių rinkimų kampanija.

Seimo pirmininko pavaduotoja R. Juknevičienė teigė, kad minėtoji protesto akcija "politinėje rinkoje yra nesąžininga konkurencija".

Pasak R. Juknevičienės, "už 500 litų sumokėtą baudą už nesankcionuotą mitingą "Via Baltica" kelyje gauni reklamą partijai".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.