aA
Pirmadienį prasideda Seimo pavasario sesija, truksianti iki birželio 30 dienos. Ministrų kabinetas vasario pabaigoje nutarė siūlyti Seimui į pavasario sesijos darbų programą įtraukti daugiau kaip 200 teisės aktų projektų, kuriuos jau parengė ar dar parengs Vyriausybė.
Seimas
Tarp Seimui teikiamų dokumentų - Ignalinos atominės elektrinės dėl jos eksploatavimo nutraukimo atleidžiamų iš darbo darbuotojų papildomų užimtumo ir socialinių garantijų įstatymo projektas, taip pat Draudimo veiklos, Draudimo sutarties, Maisto įstatymo pakeitimo, Loterijų, Geležinkelių eismo saugos įstatymų projektai.

Taip pat numatyta pakeisti jau galiojančius teisės aktus, kurie reglamentuoja pinigų plovimo prevenciją, mokėjimus ir kitas svarbias ekonomes bei socialines sritis.

Siekiant užtikrinti tolesnį verslo plėtros sąlygų gerinimą, konkurencingą žemės ūkį, numatoma pakeisti kai kurias Mokesčių administravimo, Žemės tvarkymo ir administravimo, Saugomų teritorijų, Ūkinių bendrijų įstatymų nuostatas.

Ketinama užkirsti kelią nedarbui - bus parengti Socialinės apsaugos pagrindų, Darbo užmokesčio indeksavimo, Piniginės paramos mažas pajamas turinčioms šeimoms, Pensijų kaupimo ir kiti įstatymų projektai.

Taip pat Seimui bus siūloma priimti Nacionalinę nusikaltimų prevencijos ir kontrolės programą, Švietimo gaires, Teatrų ir koncertinių įstaigų įstatymus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.