aA
Praėjusį savaitgalį Šiauliuose pasiektas naujas Lietuvos rekordas - Vilniaus gatvėje esančiame pėsčiųjų bulvare sustatytų stalų ilgis siekė 159 metrus ir 80 centimetrų.
Ankstesnis rekordas pagerintas daugiau nei 50 metrų.

Rekordas buvo pasiektas per Šiauliuose vykusį kaimo muzikantų ir kapelijų festivalį "Ant rubežiaus". Šį festivalį jau šeštus metus iš eilės organizuoja Šiaulių kaimiškos muzikos klubas "Juone pastuoge".

Organizatoriai sakė, kad šiemetė šventė jiems įsiminė ne tik dėl pasiekto rekordo, bet ir dėl joje dalyvavusių žmonių gausos.

Prieš 6 metus pasiklausyti kaimiškos muzikos į "Juone pastuoge" klubo kiemelį susirinko tik keli šimtai žmonių.

Šįkart pėsčiųjų bulvare dvi dienas vykusioje šventėje apsilankiusius miestiečius kaimiška muzika linksmino per 400 į Šiaulius atvykusių muzikantų. Jiems pėsčiųjų bulvare buvo pastatytos 4 scenos.

Neliko nuskriausti ir šioje šventėje savo gaminiais prekiavę tautodailininkai.

Panašių renginių išsiilgę šiauliečiai, prie gatvėje sustatytų stalų atsigėrę generalinio šventės rėmėjo bendrovės "Gubernija" alaus, daug noriau pirko tautodailininkų kūrinius.

Šventės organizatoriai sugalvojo ir keletą atrakcionų - nueiti penkis metrus virš vandens ištiestu rąstu, kiek galima ilgiau išlaikyti 8 kg sveriantį alaus bokalą.

Pereiti virš vandens ištiestu rąstu rizikavo tik nepilnamečiai - kiti vengė, nesėkmės atveju pūkštelėję į vandenį, tapti miestelėnų apkalbos objektu.

Norinčių palaikyti iš pažiūros lengvą atrodantį alaus bokalą atsirado daugiau. Čia savo jėgas išbandė ir vienas neseniai vykusio "Galiūnų konkurso" dalyvis.

Atletiškai atrodantis vyriškis turėjo pripažinti, kad šiam konkursui jis dar nėra pasiruošęs. Čia nugalėjo bei dėžę rėmėjų skirto alaus už tai gavo savo pavardės atskleisti nepanoręs šiaulietis Bronislovas. Jis 8 kg sveriantį bokalą sugebėjo išlaikyti beveik pusantros minutės.

Rengėjai sakė, jog tikisi šį festivalį padaryti tarptautiniu.

"Lietuvos rytas"