aA
Neseniai vykusioje dėvimų kompiuterių konferencijoje vienas iš pranešėjų Steve’as Mannas buvo paklaustas ar būtų galima kitą savaitę paskambinti jam į biurą. Jis pasitaisė akinius ir parodė į savo dešinę akį nutaikytą raudoną spindulį: “Štai mano biuras, mane visada galite rasti jame”.
Jau 20 metų nešiojantis dėvimą kompiuterį Toronto universiteto profesorius S.Mannas ant pakaušio net užsiaugino ilgesnius plaukus, kad šie pridengtų laidus.

S.Mannas bendradarbiauja su bene toliausiai dėvimų kompiuterių kūrime pažengusia kompanija “Xybernaut”, kuri neseniai gavo patentą savo dėvimojo kompiuterio “šerdžiai”. Įstatyta į specialų lizdą “šerdis” virsta asmeniniu kompiuteriu.

Dabartiniame “Xybernaut MA IV” dėvimame kompiuteryje yra 233 MHz procesorius, iki 160 MB RAM, 8 GB diskų įtaisas. Kompiuteris be apie 500 gramų sveriančio maitinimo elemento sveria tik pusę kilogramo.

“Xybernaut” nėra vienintelė – mažos (pavyzdžiui, “Via Inc.”) ir didelės kompanijos kaip IBM sparčiai kuria savo dėvimuosius kompiuterius.

Dabar “Xybernaut” naudoja “Intel” procesorius ir modifikuotą “Windows” OS, tačiau ateityje abu šie sprendimai netiks. Pasak kompanijos vadovo, ateityje planuojama panaudoti “Transmeta” kuriamus procesorius.

Operacijų sistemą dėvimiems kompiuteriams kuria jau minėtasis S.Mannas, kurio dėvimame kompiuteryje veikia WOS (“WearComp Operating System”), sukurta pagal “GNU Linux”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.