aA
J. Nowakas-Jezioranskis parašė laiškus trims dėl Baltųjų rūmų šeimininko posto besivaržantiems Amerikos vadovams - Teksaso gubernatoriui George W. Bushui (Džordžui Bušui), Arizonos senatoriui Johnui McCainui (Džonui Makeinui) ir viceprezidentui Alui Gore (Elui Gorui) - ir paprašė pareikšti šiuo klausimu savo nuomonę.

Laikraštis "Rzeczpospolita" išspausdino dabartinio JAV viceprezidento A. Gore atsakymą, kuris rašo, jog "NATO durys liks atviros".

"Daugiau kaip pusę šimtmečio NATO buvo ta jėga, kuri leido ginti laisvę, demokratiją ir taiką Europoje. Aljansas patvirtino žodžius, kuriuos, pasirašydamas NATO įkūrimo sutartį, pasakė prezidentas Harry S. Trumanas (Haris Trumenas): "Tautos gali pasiekti vienybę, grindžiamą esminiais žmonijos laisvės ir teisingumo principais, ir kartu išsaugoti žmogaus minties skirtumus", rašo A. Gore.

Jis pažymi, kad "dabartinė JAV administracija atvėrė į Europą duris naujoms demokratinėms vyriausybėms, priėmė tris naujas nares - Lenkiją, Čekiją ir Vengriją. Tai ne tik padėjo įveikti šaltojo karo laikų Europos susiskaldymą, tačiau ir sustiprino Aljansą, kuris turi milžinišką reikšmę tiek JAV, tiek visų Europos šalių saugumui".

"Jeigu tapsiu prezidentu, tai į NATO vedančios durys liks atviros naujoms demokratinėms Europos valstybėms, kurios nori prisiimti Aljanso narės atsakomybę ir yra tam pasirengusios. Artimiausiais metais JAV numato glaudžiai bendradarbiauti su NATO sąjungininkėmis, kad šis įsipareigojimas taptų tikrove", baigia JAV viceprezidentas savo laišką.

J. Nowakas-Jezioranskis BNS korespondentui sakė, kad kandidatai į JAV prezidentus negali nepaisyti 20 milijonų rinkėjų, kuriuos sudaro išeivija iš Rytų Europos ir kurie remia naujų NATO narių priėmimą, nuomonės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.