aA
Buvęs Baltarusijos gynybos ministras Pavel Kozlovskij tikina, kad oficialus Vilnius turėtų aštriai reguoti ne tiek dėl konkrečios personalijos, bet dėl vis labiau ir atviriau Baltarusijoje įsigalinčio prezidento Aleksandro Lukašenkos diktatoriško režimo.
Taip jis TV3 televizijos žinių tarnybai komentavo Lietuvos oficialią poziciją, Baltarusijos valdžiai nusprendus paskirti taikių Lietuvos gyventojų žudynių organizavimu įtariamą generolą Vladimirą Ushopčiką gynybos ministro pavaduotoju.

"Dabartinės valdžios vykdoma politika turi kelti didesnį susirūpinimą Lietuvos, kaip artimiausios kaimynės, visuomenės tarpe", sakė buvęs ministras TV3 žinioms.

Kaip žinoma, Lietuvos URM praėjusią savaitę pareiškė, kad toks paskyrimas neatitinka geros kaimynystės santykių dvasios ir gali turėti neigiamos įtakos tolesnei dvišalių santykių plėtrai.

Be to, Lietuvos URM nusprendė atšaukti anksčiau numatytas politines konsultacijas su Baltarusijos URM. Dėl tos priežasties atidėtas aukšto Lietuvos URM pareigūno vizitas į Minską, kuris buvo numatytas birželio mėnesį.

V. Uschopčikas, kuriam dabar 54-eri, Lietuvoje yra patrauktas kaltinamuoju antivalstybinio 1991 metų sausio 13-sios sąmokslo byloje.

Iš viso 14 taikių žmonių žuvo ir šimtai buvo sužeisti per nepavykusį sovietų armijos, KGB ir kompartijos mėginimą nuversti nepriklausomybę paskelbusią Lietuvos valdžią.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.