aA
Lietuvos kairieji, dalyvaujantys Varšuvoje surengtoje Lietuvos ir Lenkijos parlamentų asamblėjos sesijoje, surado laiko susitikti su Lenkijos kairiųjų demokratų sąjungos pirmininku Leszeku Milleriu.
Penktadienį apie tai buvo pranešta spaudos konferencijoje. Joje dalyvavo Lenkijos kairiųjų demokratų sąjungos pirmininko pavaduotojas profesorius Tadeuszas Iwinskis, LDDP pirmininkas Česlovas Juršėnas ir Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis Vytenis Andriukaitis.

Abiejų šalių kairiųjų atstovai sakė, kad "dvišaliai santykiai labai geri nuo 1990 metų", todėl susitarta drauge rengti ekonomines rinkimų programas.

T. Iwinskis teigė tikįs, jog pasikartos rinkimų ciklas, kai pirmiausiai į valdžią atėjo LDDP, po to Lenkijoje - socialdemokratai, vėliau Vengrijoje valdžią perėmė kairieji.

"Manau, kad tai pasikartos ir per šituos parlamento rinkimuose", sakė T. Iwinskis. Jo nuomone, tokiam optimizmui pagrindą duoda geri kairiųjų partijų reitingai visuomenės apklausose.

T. Iwinskis įsitikinęs, kad paramą Lietuvos kairiesiems suteiks ir numatomas L. Millerio vizitas Vilniuje bei "konservatorių bastione" - Kaune.

Žurnalistams buvo pranešta, kad šių metų rudenį Lietuvoje įvyks Lietuvos, Lenkijos, Čekijos ir Vengrijos socialdemokratų konferencija, o Č. Juršėnas ir V. Andriukaitis neatmetė galimybių dėl LDDP ir socialdemokratų susiliejimo į vieną partiją.

BNS korespondento paklaustas, kaip Lenkijos kairieji vertina Lietuvos lenkų padėtį, T. Iwinskis sakė, jog "Lietuvos lenkai - tai ne emigrantai, nes jie niekur nepasitraukė, o juos paliko Tėvynė".

Jo nuomone, "tautinių mažumų padėtis turi atitikti Europos standartus, tačiau ir tautinės mažumos privalo būti lojaliais šalies, kurioje gyvena, piliečiais".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.