aA
Radikalios Lietuvos jaunimo organizacijos kreipėsi į šalies valdžią, reikalaudamos pradėti įgyvendinti valstybinę gimstamumo didinimo politiką, uždrausti abortus ir "laisvą seksą".
Penktadienį Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga "Jaunalietuviai", Jaunųjų nacionaldemokratų judėjimas bei Lietuvių tautinio jaunimo organizacija "Jaunoji karta" įteikė peticiją Seimui, Prezidentui ir Vyriausybei.

Peticijoje jaunimo organizacijos primena, kad dabar Lietuvoje žmonių gimsta mažiau nei miršta, ir teigia, kad abortų per metus atliekama tiek, "kiek prilygsta vidutinio miesto gyventojų skaičiui", o seksualinę prievartą pastaraisiais metais patyrė net 51 proc. merginų.

"Šalyje plinta ir lytiniai iškrypimai - jau egzistuoja formaliai įkurta Lietuvos gėjų asociacija. Laisvo elgesio kultūrą skatina ir propaguoja laisvoji spauda, gausiai apmokama mafijos, besipelnančios iš pornografijos bei prostitucijos", rašo jaunimo organizacijos.

Pareiškėjų vertinimu, visa tai griauna šeimyninį mentalitetą ir tiesiogiai skatina lietuvių tautos nykimą.

Peticijos autoriai reikalauja, kad Lietuvos valdžia pradėtų įgyvendinti "valstybinę gimstamumo didinimo politiką, tolygią Kinijos gimstamumo mažinimo politikai", visoms šeimoms skirtų realias pašalpas - po 400 litų per mėnesį už kiekvieną auginamą vaiką iki 18 metų.

Taip pat reikalaujama uždrausti abortus, pradėti "operatyvią" kovą su prostitucija, uždrausti visus "tvirkinančio pobūdžio leidinius", gėjų organizacijas bei jų leidinius, striptizo barus ir klubus.

Peticijoje taip pat reikalaujama pradėti visuotinį šeimyniškumo ugdymą bei propagandą, "nukreiptą prieš laisvą seksą".

Kaip BNS sakė jaunalietuvių vadas Marius Kundrotas, po peticija pasirašiusios jaunimo organizacijos atsakymo iš valdžios lauks visą vasarą, o nesulaukusios - rudenį ketina pradėti "ryžtingas akcijas".

Jis nepaaiškino, kokias konkrečiai akcijas radikalai planuoja.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.