aA
Prezidento Valdo Adamkaus vadovaujama Užsienio politikos koordinavimo taryba praėjusiais metais posėdžiavo tik vieną kartą.
Tokius duomenis pateikė prezidento spaudos tarnyba, apžvelgdama V. Adamkaus dvejų metų darbą. 1998 metais tarybos nariai posėdžiavo tris kartus.

Prezidento dekretu sudarytoje taryboje yra Seimo pirmininkas, premjeras, užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrai, Seimo Užsienio reikalų komiteto vadovas.

Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis BNS korespondentui sakė nemanąs, kad sumažėjęs posėdžių skaičius rodo mažėjantį šalies vadovo aktyvumą užsienio politikoje.

"Sunku vertinti, imant tik kiekybinį rodiklį. Prezidentas tikrai nėra abejingas užsienio politikos ir jos koordinavimo reikalams. Kai kada tokie pasitarimai yra šiek tiek kitokio, neformalizuoto pobūdžio, palyginti su kiek oficialiais tarybos posėdžiais", sakė V. Landsbergis.

Tačiau jis pažymėjo, kad jam "kartais atrodo", jog tokie posėdžiai galėtų būti sukviesti, nes pasitarimai ir pozicijų derinimai reikalingi.

Prezidento patarėjo pavaduotojas Egidijus Meilūnas BNS korespondentui sakė, kad reguliariai vyksta pasitarimai specifiniais užsienio politikos klausimais, taip pat susitikimai su UR ministru, ambasadoriais.

Kaip vieną paskutiniųjų tokių pasitarimų E. Meilūnas paminėjo sausį vykusį posėdį dėl užsitęsusių Lietuvos narystės derybų su Pasaulio prekybos organizacija.

Pirmadienį V. Adamkus susitiks su Seimo Užsienio reikalų komiteto nariais ir aptars šalies integraciją į Europos Sąjungą ir NATO, santykius su kaimyninėmis valstybėmis.

"Užsienio politikos koordinavimo tarybos tikslas - nustatyti pagrindines kryptis, o specifiniais klausimais rengiami atskiri pasitarimai, pasikviečiant atitinkamus ekspertus", pabrėžė E. Meilūnas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.