aA
"Opozicija, be abejo, atsiras, ir vis dėlto atsiras iš kairės", sakė B. Berezovskis per spaudos konferenciją, kuri ketvirtadienį vyko naujienų agentūros "Interfax" centriniame biure. Pasak jo, "kairysis judėjimas turi kolosalų potencialą".

B. Berezovskio manymu, šį judėjimą paskatino du faktoriai - "didžiulis neturtingų žmonių skaičius" ir rusų mentalitetas. "Rusai - sąžininga nacija", pridūrė verslininkas.

Jis kategoriškai nesutiko su nuomone, kad V. Putinas gali būti potencialus diktatorius.

"Valdžia Rusijoje, kaip ir anksčiau, demokratinė", o V. Putinas - "ne šiaip geriausias, o pats geriausias" iš visų realiai į valdžią pretendavusių kandidatų, mano B. Berezovskis.

Deputato žodžiais, kai kurie V. Putino planai, įskaitant "Rusijos ir Europos suartėjimo kelią", yra "labai teigiamas ženklas". Jis palankiai vertino ir tai, kad prezidentas neatmetė galimybės Rusijai kada nors tapti transformuotos NATO nare.

Tačiau, kalbant apie tris prezidento pateiktus įstatymų projektus, "esama didelio juose minimų problemų nesupratimo", kalbėjo B. Berezovskis.

Deputatas taip pat tikino, kad jo sąjunga su žiniasklaidos grupe "Media-Most" neįmanoma, kadangi tai - nekonstruktyvi opozicija. B. Berezovskio manymu, ši grupė bando diskredituoti ir sugriauti valdžią. "O mano užduotis yra stiprinti valdžią, tačiau jos negriaunant", sakė deputatas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.