aA
Trečiadienį streikuojantiems Rokiškio rajono mokytojams baigti mokėti kovo atlyginimai ir pradėti mokėti balandžio avansai, tačiau pedagogų streikas plečiasi.
Devynios Rokiškio rajono mokyklos neterminuota streiką pradėjo gegužės 23 dieną, o dabar jau streikuoja 14 mokyklų. Be to, ketvirtadienį į streiką įsitraukė 4 Rokiškio ir Obelių vaikų darželiai.

Rokiškio rajone pamokos nevyksta maždaug keturiems tūkstančiams vaikų.

Pasak Rokiškio rajono finansų tarnybos vadovės Redos Dudienės, dabar 27-nioms švietimo įstaigoms jau išmokėta apie 200 tūkst. litų balandžio mėnesio avansų.

"Šiuos avansus mes galėjome išmokėti dėka mūsų vienos įmonės, kuri avansu sumokėjo mokesčius į rajono biudžetą, tačiau bijome, kad tai gali atsiliepti kitais mėnesiais", BNS sakė R. Dudienė.

Kaip žinoma, Rokiškio rajono savivaldybei trūkstamų pinigų gauti padėjo akcinės bendrovės (AB) "Rokiškio sūris" generalinis direktorius Antanas Trumpa, avansu pervesdamas milijoną litų fizinių asmenų pajamų mokesčio.

Per mėnesį "Rokiškio sūris" į rajono biudžetą sumoka po pusę milijono litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.