aA
Elitinė Italijos karinė kuopa, turėjusi dalyvauti Norvegijoje vykstančiose NATO pratybose, išsilaipino už 300 kilometrų nuo pratybų vietos, t.y. Švedijoje, vien tik todėl, kad niekas nepasivargino žvilgtelėti į žemėlapį.
116 kareivių iš “Alpini” kuopos turėjo atskristi į Kristiansando miestą Norvegijoje, tačiau Švedijos imigracijos tarnybos pareigūnų nuostabai, lėktuvas su Italijos kareiviais nusileido Kristianstado oro uoste Švedijoje.

“Nei vienam iš kareivių net nekilo mintis, kad Švedija nėra NATO narė,” pranešė Italijos laikraštis “Corriere della Sera”.

“Kristiansandas ir Kristianstadas skamba labai panašiai, tačiau tai negali būti pasiteisinimas netikėtai ‘įsiveržiant’ į Švediją.”

Ši klaida įvyko būtent tuo metu, kai Italijos kariuomenė stengiasi trūks plyš atsikratyti “nevykėlių” įvaizdžio.

Kaip teigė Italijos gynybos reikalų atašė Osle, “Alpini” kuopos kareiviai visgi suspėjo atvykti į pratybas laiku.

“Italų sugebėjimą naudotis žemėlapiu reikėtų dar šiek tiek patobulinti, nes kitaip gali atsitikti, kad jie pradės kariauti ne su ta puse,” pastebėjo vienas iš Švedijos pasieniečių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.