aA
Po specialaus aljanso ambasadorių ir aukščiausių kariuomenės vadų pasitarimo NATO pareigūnas spaudos konferencijoje žurnalistams sakė, kad keturios šalys pasisiūlė atsiųsti daugiau karių į Kosovą. Šalių pareigūnas neįvardijo.

Tuo tarpu NATO generalinis sekretorius George Robertsonas (Džordžas Robertsonas) savo pareiškime sako, kad įtempta padėtis padalytame Mitrovicos mieste šiaurės Kosove yra kontroliuojama. "Įsiplieskė konfliktas, tačiau su neramumais mes ryžtingai susidorojome", sakė jis.

"Mes pasirengę išlaikyti tokias KFOR pajėgas, kad jos galėtų Kosove vykdyti visas saugumo užduotis", pridūrė aljanso vadovas.

NATO pareigūno teigimu, per paskutinius aštuonis mėnesius pasitraukė keli daliniai, todėl "kai kurie batalionai susilpnėjo ir juos būtina atkurti".

Pasak pareigūno, KFOR vadas generolas Klausas Reinhardtas (Klausas Rainhardas) pasitarime pristatė keturių dalių Mitrovicos stabilizacijos planą, numatantį apsaugoti miestą nuo galimų maištų iš Serbijos rajonų ir iš pietų Kosovo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.