aA
Liberalų Internacionalo prezidentė, Europos Parlamento narė Annemie Neyts-Uytterbroeck (Amenija Nejets-Juterbruk) pataria Baltijos valstybėms neskubėti tapti Europos Sąjungos narėmis.
Spaudos konferencijoje trečiadienį BNS biure ji teigė mananti, kad visos trys Baltijos valstybės priklauso Europai, todėl jos turi tapti Europos Sąjungos ir NATO narėmis, kai tik tai bus įmanoma padaryti.

Tačiau ji pažymėjo, kad valstybės neturėtų spartinti įstojimo.

"Jeigu galvosime apie laiką, kada tai galėtų įvykti, reikėtų pasiremti aiškiu ir pasvertu požiūriu, nereikėtų skubėti, nes tokiu būdu visuomenei užkrautumėme naujus sunkumus", teigė ji.

A. Neyts-Uytterbroeck mano, kad darybos dėl ES narystės turi būti "racionalios ir blaivaus proto derybos".

"Kiekviena šalis, kuri prisijungia prie ES, atiduoda savo suvereniteto dalį ES. Tai yra labai svarbus įsipareigojimas", pažymėjo ji.

Liberalų Internacionalo prezidentė Lietuvoje vieši nuo antradienio. Ji susitiko su Lietuvos liberalų sąjungos, Centro sąjungos vadovybe, prezidentu Valdu Adamkumi, su kuriais aptarė politinę ir ekonominę padėtį šalyje.

Trečiadienį A. Neyts-Uytterbroeck lankysis Lietuvos laisvosios rinkos institute, o Vilniaus universitete skaitys paskaitą "Globalizacijos iššūkiai ir liberalizmo perspektyvos".

Ketvirtadienį ji išvyks į Taliną.

Liberalų Internacionalas vienija 79 liberalios pakraipos politines organizacijas iš viso pasaulio. Liberalų Internacionalo narėmis - stebėtojomis yra dvi Lietuvos partijos - Liberalų sąjunga ir Centro sąjunga.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.