aA
"Negalima suversti kitiems valstybės kūrimo darbų, taip pat mes turime mokėti patys apginti savo šalį. Tegu tai suvokia visi išlepėliai ir baltarankiai, kuriems "unikalus inteligentiškumas" neva neleidžia ginti savo tėvynės", sakė prezidentas Lennartas Meri (Lenartas Meris) ketvirtadienį Taline per iškilmingą vakarą, skirtą Estijos Nepriklausomybės dienai.

"Deja, šis "unikalus inteligentiškumas"- tai tik mokėjimas mikliai tauškinti kompiuterio klaviatūrą, keli šimtai angliškų žodžių ir šlubuojanti logika bei etika. Taip pat pašlijusi moralė ir išglebęs kūnas", pridūrė L. Meri.

Pasak prezidento, Estijos gyventojai turi pasimokyti iš istorijos, iš kadaise iškovotų pergalių ir kažkada patirto pažeminimo. "Būtinoji karinė tarnyba nereiškia jaunuoliui nutraukto mokslo ar veltui prarasto laiko. Armijoje jis gaus kitų žinių ir patyrimo, kurie visada pravers. Jaunuolis išmoks vertinti suverenios valstybės, kurioje ji gyvena, privalumus", pažymėjo L. Meri.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.