aA
"Aš atsisakiau dalyvauti Prezidento rinkimuose ir savo žodžio nelaužau, tačiau neketinu užsidaryti vienuolyne", - sakė pirmadienį Alytuje lankęsis kadenciją baigęs Prezidentas Algirdas Brazauskas.
Buvusį šalies vadovą lydėjo ir visuose susitikimuose dalyvavo LDDP bei socialdemokratų lyderiai Česlovas Juršėnas ir Vytenis Andriukaitis bei Seimo narys Nikolajus Medvedevas. Vakare jie apie porą valandų bendravo su daugiau kaip 400 į susitikimą atėjusių alytiškių.

Kone visi susitikimai Alytuje prasidėdavo nuo įtikinėjimų, kad neseniai įvykęs dviejų partijų susijungimas yra labai geras ir pozityvus dalykas. "Susijungimo iniciatyva priklauso ne man, bet aš ją sveikinu", - teigė A.Brazauskas.

Jis pareiškė kiek galėdamas dalyvausiąs ikirinkiminėje koalicijos programoje, o abiejų partijų lyderiai sakė, kad jau yra derinami rinkimų sąrašai ir dalijamasi apygardomis.

V.Andriukaitis pripažino, kad pozicijas derinti yra sudėtinga.

"Parinkti kvalifikuotus žmones be dėmių biografijoje nėra paprasta, bet tokių žmonių mes turime", - tikino Č.Juršėnas.

Nemažai alytiškių plojimų sulaukęs A.Brazauskas nebuvo linkęs atvirai kritikuoti kitų politinių partijų.

Kalbėdamas apie prastą šalies ekonominę padėtį, jis sakė nenorįs dėl to kaltinti nė vienos partijos: "Į šiandienos situaciją Lietuvą atvedė partiniai žaidimai".

"Lietuvos rytas"