aA
Viename prabangiausių Kolumbijos sostinės klubų penktadienį nugriaudėjus galingam sprogimui, žuvo mažiausiai 20 žmonių ir dar daugiau nei 100 buvo sužeisti.
Kaip pranešė policija ir miesto valdžia, pirminiais duomenimis, sprogo trečiame pastato aukšte įrengtoje automobilių stovėjimo aikštelėje paliktas automobilis, kuriame buvo paslėptas galingas sprogstamasis įtaisas.

Per galingą sprogimą įgriuvo antrasis pastato aukštas, smarkiai apgadintos visos išorinės pastato sienos.

Sprogimas nugriaudėjo 20 val. 10 min. vietos (šeštadienį 03 val. 10 min. Lietuvos) laiku.

Dvylikos aukštų pastate esančiame klube "Nogal" rinkdavosi partizaninio karo nualintos Kolumbijos politikos ir verslo elito atstovai bei užsienio šalių diplomatai. Penktadienio vakarais klubas paprastai būdavo sausakimšas.

Klubas "Nogal" yra šiaurinėje Bogotos dalyje, netoli Jungtinių Valstijų ambasadoriaus rezidencijos.

Kaip sakė lietuvių kilmės Bogotos meras Antanas Mockus, remiantis pirminiais tyrimo duomenimis, automobilyje buvo paslėpta "ne mažiau 200 kilogramų dinamito ar kitos sprogstamosios medžiagos".

Meras kategoriškai paneigė vietos žiniasklados paskelbtą informaciją, kad sprogimas galėjo įvykti dėl dujų nuotėkio.

Kol kas nė viena iš Kolumbijos sukilėlių grupuočių neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį.

Sausio 16 dieną Kolumbijos Medeljino mieste prie prokuratūros pastato sprogus automobilyje padėtai bombai, žuvo penki žmonės, tarp jų - ketverių metų berniukas, ir buvo sužeisti 32 kiti žmonės.

Kolumbijoje jau keturis dešimtmečius vyksta partizaninis karas, kasmet pareikalaujantis tūkstančių žmonių gyvybių.

Penktadienio išpuolis yra dar vienas iššūkis griežtosios linijos šalininkui prezidentui Alvaro Uribe (Alvarui Uribei), kuris žadėjo pažaboti už įstatymo ribų veikiančias ginkluotas kairiųjų ir dešiniųjų maištininkų grupuotes.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.