aA
JAV prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas Bušas) pasirašė specialiąją direktyvą, pagal kurią Vyriausybė turės parengti kibernetinio karo su priešininkų kompiuteriniais tinklais doktriną.
Cyber thief
Kaip rašo "The Washington Post", cituojanti prezidento administracijos šaltinius, šis dokumentas savo svarba prilygsta doktrinai dėl branduolinio ginklo naudojimo, kuri buvo sukurta po Antrojo pasaulinio karo. Į šią doktriną turės įeiti visos taisyklės ir sąlygos, pagal kurias JAV galės skverbtis ir naikinti užsienio kompiuterinius tinklus.

Kaip pažymėjo administracijos atstovas, iki šiol JAV dar nevykdė stambesnių kibernetinių puolimų. Tačiau Pentagonas jau kuria atitinkamas karines kompiuterines technologijas, su kuriomis bus įmanoma atjungti priešininkų objektus iš nuotolio, išvengiant jų bombardavimo. Pentagonas siekia sukurti kibernetinį ginklą, kuris leis JAV karininkams neutralizuoti priešininką, įsiskverbiant į priešiškų valstybių kompiuterinius tinklus, blokuojant jų radarų sistemas, atjungiant elektros tiekimo ir telefono ryšių sistemas.

Pastaruoju metu karo kompiuterių specialistai susidūrė su tokio pobūdžio ginkluotės plėtojimo reguliavimo problema - jiems būtina doktrina, kurioje bus nustatytos konkrečios kibernetinio ginklo panaudojimo sąlygos, išvardyti konkretūs asmenys, kurie priims atsakingus sprengimus, kas vykdys šių asmenų nurodymus, taip pat ir tai, kokie taikiniai gali būti laikomi teisėtais.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.