aA
Grupė kultūros ir akademinės minties veikėjų paragino "Lietuvos ateičiai neabejingus žmones" burtis bendram darbui, informuojant visuomenę apie narystės Europos Sąjungoje privalumus ir siekiant, kad Lietuvos rinkėjai per referendumą pritartų šalies stojimui į ES.
Vilniaus Universitetas
Vilniaus Universitetas
© ELTA
Į neformalią iniciatyvinę grupę susitelkę eurointegracinės idėjos rėmėjai susitikime penktadienį konstatavo, kad referendume pareikšta piliečių valia ilgam nulems tolesnę Lietuvos raidos kryptį ir jos ateities perspektyvas, todėl labai svarbu, kad visuomenė būtų kuo išsamiau supažindinta tiek su narystės ES iššūkiais, tiek ir su jos atveriamomis plėtros ir pažangos galimybėmis.

Grupės narių nuomone, būsimojo referendumo sėkmė priklausys nuo kiekvieno visuomenės nario parodytos asmeninės atsakomybės ir pilietinės iniciatyvos. Todėl nutarta pasiūlyti burtis žmonėms, galintiems ir norintiems prisidėti prie pasirengimo referendumui bei visuomenės informavimo apie ES.

Euroentuziastų iniciatyvą sveikino prezidentas Valdas Adamkus.

"Džiugu, kad vis daugiau Lietuvos piliečių, jaunų ir jau turinčių daug gyvenimo patirties žmonių, yra pasirengę asmeniškai siekti, jog būtų užtikrinta Lietuvos ateitis vieningoje Europos bendrijoje. Manau, kad ši pilietinė iniciatyva sutelks mus nebūti tik pašaliniais stebėtojais, kai reikia priimti kiekvienam ir visiems mums svarbius sprendimus", - sakė V.Adamkus.

Išrinktojo prezidento Rolando Pakso atstovas spaudai Aidas Petrošius BNS sakė, kad išrinktasis prezidentas sveikina tokias iniciatyvas.

"Tai įkvepia dar didesniam tikėjimui, kad Lietuvos piliečiai referendumo dieną pasakys "taip" Europos Sąjungai", - sakė A.Petrošius.

Tarp 12-kos iniciatyvinė grupės narių yra Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius Raimundas Lopata, filosofas Vytautas Radžvilas, istorikas Edvardas Gudavičius, žurnalistas Audrius Siaurusevičius, kompozitorius Faustas Latėnas, kiti žinomi visuomenės veikėjai.

Referendumą dėl Lietuvos stojimo ES ketinama rengti gegužės 11 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.