aA
Generalinė prokuratūra šiemet žada užversti teismus rezonansinėmis žmogžudysčių bylomis.
Klimavičius
Klimavičius
© ELTA
Jau kovo pabaigoje teismui bus perduota verslininkų Danutės ir Juliaus Viliaus Džiuvių nužudymo ir pasikėsinimo į nusikalstamojo pasaulio atstovą Virginijų Marščionką bei jo nužudymo byla.

Neabejojama, kad iki metų pabaigos teismus pasieks ir mažeikiečių Kiesų bei jų vairuotojo pagrobimo ir nužudymo, Panevėžio prokurorų Gintaro Sereikos, Vidos Kazlauskaitės bei Pasvalio policijos inspektoriaus Sergejaus Piskunovo nužudymo bylos.

Visiems kitiems "tulpinių" nusikaltimams ištirti dar prireiks keleto metų, sakė žurnalistams Generalinės prokuratūros vadovai penktadienio spaudos konferencijoje.

Vasario 7 dieną buvo surengtas Lietuvos Respublikos prokuratūros kolegijos posėdis, kuriame išklausyti ataskaitiniai pranešimai bei patvirtinti prokuratūros veiklos prioritetai 2003 metams.

Anot generalinio prokuroro Antano Klimavičiaus, pernai sėkmingai buvo tiriami sunkūs, brutalūs rezonansiniai nusikaltimai. "Šiems ir ateinantiems metams nepalikome neišaiškintų sunkių nusikaltimų", - akcentavo A. Klimavičius.

Pasak A. Klimavičiaus, pavyko ištirti dvejų, trejų ir net dešimties metų senumo nusikaltimus, kuriuos ilgai gaubė paslapties šydas. "Manau, kad sėkmingos veiklos pagrindas buvo pagerėjusi teisėsaugos institucijų koordinacija ir sąveika. Kaip pagrindinis koordinatorius galų gale įsitvirtino prokuratūra, kaip ir turi būti pagal įstatymus", - pabrėžė A. Klimavičius.

Kaip sakė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka, dalis Panevėžio "tulpinių" nusikaltimų buvo įvykdyti bendrininkaujant su Klaipėdos nusikaltėlių grupuote. Ir viso šių miestų grupuotėms priskiriamas apie 60 žmonių nužudymas.

"Šių gaujų nusikaltimai apima platesnį regioną, jie buvo vykdomi ne vien Panevėžyje ir Klaipėdoje", - pabrėžė A. Kliunka.

Pareigūno žodžiais, tiriant šiuos nusikaltimus, dar laukia daug darbų, nes kol kas Panevėžio apylinkėse aptikti tik 14 aukų palaikai, o likusiųjų kūnai nerasti.

Yra vietų, kurias žinome, tačiau palaikų paieškas sutrukdė žiema. Kartais, iškasus daugelį duobių, nepavykdavo "pataikyti į tašką", pasakojo A. Kliunka. Nors verslininkų Džiuvių nužudymas išaiškintas ir neginčijamai įrodytas, iki šiol tebėra nerasti ir D. Džiuvienės palaikai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.