aA
Švietimo ministras Algirdas Monkevičius ragina aukštąsias mokyklas labiau atsižvelgti į darbo rinkos tendencijas ir specialistų paklausos prognozes.
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas
"Kadangi aukštą lygį pasiekusių technologijų bei gamybinio potencialo efektyvus panaudojimas vis labiau priklauso nuo žmogaus profesinio pasirengimo kokybės, ypatingą reikšmę įgyja klausimas, kaip išsimokslinimas bei kvalifikacija atitinka esamus ir būsimus ūkio poreikius", - sakė ministras penktadienį Kauno technologijos universitete surengtoje konferencijoje "Lietuvos mokslas ir pramonė: universitetai žinių visuomenėje".

Ministras pabrėžė, jog reaguojant į žinių visuomenės iššūkius svarbu, kad švietimo ir mokslo sistema "atsivertų gyvenimo praktikai", būtų išplėtotos atviros ugdymo formos, leidžiančios mokytis kiekvienam visuomenės nariui.

"Sparčios visuomenės kaitos sąlygomis nebeįmanoma kartą išmokti visam gyvenimui.(.) Turime sudaryti galimybes kiekvienam bet kokio amžiaus asmeniui patekti į švietimo sistemą. Neturi būti dėl menko išsilavinimo žinių visuomenėje konkuruoti nepajėgiančių žmonių", - sakė A.Monkevičius.

Konferencijoje pranešimus taip pat skaitė ūkio ministras Petras Čėsna, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Algirdas Butkevičius, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.