aA
Trys Šri Lankos tamilų tigrų sukilėliai penktadienį susisprogdino jūroje, kai paliaubų stebėtojai iš Šiaurės šalių įlipo į jų laivą atlikti inspekcijos. Šis incidentas įvyko, likus vos kelioms valandoms iki Vokietijoje surengtų taikos derybų pradžios.

Du stebėtojai ir vertėjas įlipo į sukilėlių laivą atlikti ginkluotės inspekcijos. Laive buvo aptiktas priešlėktuvinis pabūklas, amunicija ir rankinės granatos. Tačiau netrukus stebėtojams teko iššokti už borto, kad išvengtų sprogimo, pranešė Šri Lankos stebėtojų misijos atstovai.

"Trys (sukilėliai) padegė laivą, o patys susisprogdino. Stebėtojai iššoko į jūrą ir šiuo metu yra saugūs", - pranešė "Reuters" stebėtojų atstovas spaudai Teituras Torkelssonas (Teituras Torkelsonas).

Vėliau penktadienį Berlyne turi prasidėti penktasis Šri Lankos vyriausybės ir sukilėlių taikos derybų ratas. Šiomis derybomis siekiama užbaigti 19 metų trukusį karą, per kurį žuvo daugiau kaip 64 000 žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.