aA
Vienam Lenkijos vyskupui gali grėsti kaltinimai pedofilija. Ketvirtadienį šio hierarcho, kurio pavardė nenurodoma, bute, esančiame Varšuvos priemiestyje Markuose, per kratą buvo rastos pornografinio pobūdžio vaizdajuostės su vaikais.
vyskupas
vyskupas
Lenkų dienraščio "Rzeczpospolita" duomenimis, kratos taip pat atliktos ir šio vyskupo butuose Elbinge ir Jelenia Guroje.

Įvykį tiria Varšuvos prokuratūra. Artimiausiu metu vyskupas gali būti sulaikytas.

Tai nebe pirmas pedofilijos skandalas, į kurį įsipainioja aukštas šalies dvasininkas. Praėjusiais metais iš savo posto buvo priverstas pasitraukti Poznanės miesto arkivyskupas Juliuszas Paetzas (Juliušas Pėcas), kuris buvo kaltinamas seksualiniu priekabiavimu prie kunigų ir klierikų.

Skandalas dėl J.Paetzo irgi kilo, kai tas pats dienraštis "Rzeczpospolita" paskelbė straipsnį apie anksčiau su popiežiumi Vatikane dirbusio Poznanės metropolito netikėtus naktinius vizitus pas seminaristus ir viešą jaunų klierikų glamonėjimą.

J.Paetzas viešai paneigė jam pateiktus kaltinimus.

Šiuo metu Varšuvos prokuratūra yra iškėlusi bylą dešimčiai asmenų, kurie veikė Varšuvos centrinėje geležinkelio stotyje.

Pedofilai čia ieškojo nepilnamečių, kurie už nedidelį užmokesti galėtų patenkinti jų seksualinius poreikius konspiraciniuose butuose.

Tarp šių dešimties įtariamųjų yra ir 58 metų katalikų kunigas Mikolajus S.

Už pedofiliją Lenkijoje gresia iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.