aA
Afganistane per pratybas sprogus granatai žuvo Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) antiteroristinio skyriaus pareigūnas, o dar du buvo sužeisti, ketvirtadienį pranešė valdyba.
32 metų Helge'as Boesas (Helgas Bousas) žuvo Afganistano rytuose trečiadienį, "pirma laiko sprogus granatai", sakoma CŽV pranešime spaudai.

Kitas CŽV darbuotojas buvo sunkiai sužeistas, bet jo būklė stabili. Trečiasis patyrė palyginti nesunkius sužeidimus ir tikimasi, kad abu jie pasveiks, sakė CŽV atstovas spaudai. Šių darbuotojų pavardės neskelbiamos.

H.Boesas, kuris žuvo rengdamasis užduočiai, yra antrasis Afganistane žuvęs CŽV žmogus nuo to laiko, kai Jungtinės Valstijos po 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų pradėjo karą Talibano režimui nuversti ir "al Qaeda" sunaikinti.

2001 metų lapkričio 25 dieną per susišaudymą tvirtovėje Afganistano šiaurėje žuvo CŽV pareigūnas Johnny "Mike'as" Spannas (Džonis "Maikas" Spanas). Jis buvo pirmasis per kovas Afganistane žuvęs amerikietis.

CŽV ne visada skelbia savo žmonių, žuvusių vykdant užduotis, pavardes. Ant CVŽ būstinės Virdžinijoje atminimo sienos yra 79 žvaigždės, kuriomis pagerbiami žuvusieji. Paskutinė įrėžta žvaigždė skirta J.Spannui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.