aA
Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas (Tonis Bleras) ketvirtadienį sakė esąs tikras, kad Prancūzija, Rusija ir kitos abejojančios šalys pritars karo veiksmams prieš Iraką, jei bus įrodyta, jog Bagdadas nevykdo savo įsipareigojimų dėl nusiginklavimo.
T.Blair
T.Blair
© EPA-ELTA
Londonas ir Vašingtonas pasiliko teisę pulti Iraką ir be antrosios Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijos, jei kuri nors iš penkių JT Saugumo Taryboje veto teisę turinčių šalių nuspręstų ja pasinaudoti.

"Nemanau, kad taip atsitiks, - sakė T.Blairas. - Nemanau, kad prieisime iki veto".

Jungtinės Valstijos ir Didžioji Britanija tvirtina, kad Irakas turi masinio naikinimo ginklų ir pažeidžia JT rezoliucijas, kuriose reikalaujama deklaruoti uždraustų ginklų programas ir sunaikinti uždraustus ginklus.

T.Blairas BBC televizijos laidos "Newsnight" auditorijai sakė, kad Prancūzija, Rusija ir Kinija, taip pat, kaip ir JAV bei Didžioji Britanija, mano, jog Irakas turi būti nuginkluotas. "Vienintelis mūsų ginčijamas klausimas yra dėl to, kada nuspręsti, jog inspektoriai to negali padaryti", - sakė jis.

JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) ketvirtadienį irgi sakė, kad sveikintų ir paremtų naują JT rezoliuciją, kuri suteiktų įgaliojimus imtis karo veiksmų prieš Iraką. Jis sakė, kad Saugumo Taryba neturi nusileisti dėl iššaukiančios Irako laikysenos.

"Jungtinės Valstijos sveikintų ir paremtų naują rezoliuciją, kuri aiškiai pasakytų, jog Saugumo Taryba laikosi savo ankstesnių reikalavimų", - sakė G.W.Bushas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.