aA
Irakas ketvirtadienį, kaip įžeidžiamus ir neįtikinamus, atmetė JAV kaltinimus, neva jis slepia uždraustus ginklus, ir pažadėjo nusiųsti Jungtinėms Tautoms (JT) laišką, kuriame nuosekliai paneigs visus kaltinimus.
Bagdadas
Bagdadas
© EPA-ELTA
"Mes nusiųsime Saugumo Tarybai išsamų laišką, kuriame Irakas oficialiai reaguos ir punktas po punkto atmes visus JAV valstybės sekretoriaus Colino Powello (Kolino Pauelo) nepagrįstus teiginius", - Bagdade per spaudos konferenciją pareiškė Irako prezidento Saddamo Husseino patarėjas Ameras al-Saadis.

Trečiadienį C.Powellas JT Saugumo Tarybos nariams pademonstravo palydovines nuotraukas ir leido pasiklausyti telefoninių pokalbių įrašų, tariamai demonstruojančių, kad Irako kariškiai yra susimokę nuo JT inspektorių nuslėpti uždraustus ginklus.

"Apie garso įrašus aš daugiau nenoriu kalbėti. Jie yra žemiau supervalstybės lygio. Norint, galima suklastoti viską, ir jie nėra joks įrodymas", - pabrėžė aukštas Irako pareigūnas, pažymėdamas, kad Vašingtono kaltinimai yra "įžeidžiantys ir neįtikinami".

"Kaltinimai kelia dar didesnį pasipiktinimą todėl, kad nėra paremti jokiais įtikinamais įrodymais".

Anot A. al-Saadi, Irakas turi karinių paslapčių, susijusių su teise į savigyną, ir daugiau nieko uždrausto. C.Powello pasirodymas, jo teigimu, buvęs daugiausia skirtas vidaus vartojimui, neinformuotiems žmonėms.

JAV valstybės sekretorius siekė įtikinti JT Saugumo Tarybos narius, kad Irako lyderis S.Husseinas nevykdo JT nusiginklavimo rezoliucijų, bet dauguma valstybių narių dar abejoja, ar tai yra pakankamas pretekstas karui su Iraku.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.