aA
Klausimas

Gerb. Olegai,

Išsiskyriau, dabar jau penkeri metai, kai gyvenu viena, tačiau turiu draugą. Tarp mūsų jo buvęs gyvenimas ir mano šeima. Kadangi tėvai seni, aš nedrįstu priešintis jų valiai, kad nesukelčiau didėlių kivirčų stengiuosi jų niekados nesuvesti į vieną patalpą, retkarčiais, tiesiog slapstausi su draugu, bet tai toliau tęstis nebegali.

Pabandžiau dešimties metų sūnui užsiminti, kad žadu tekėti už kito vyro. Po sūnaus posakio,, mama tu to nepadarysi, tu negali" buvau nuleidusi rankas, tačiau dabar manau, kad kito žmogaus neieškosiu, nes mūsų santykiai nuostabūs. Nežinau, kaip paaiškinti tėvams, kad pamilau žmogų, auginantį du vaikus ir išvaizda visiškai neatitinkantį manęs. Ūgio skirtumas kelia didžiulį nepasitenkinimą mano tėvams, o ir tai, kad jis taip pat išsiskyręs, jiems begaliniai nepatinka, o mes planuojame sukurti naują šeimą ir susilaukti vaikučio. Nežinau, kaip panaikinti iškilusias problemas, esu prislėgta ir jaučiuosi labai nemaloniai.

Žinau, kad motina gali sužlugdyti viską, ko buvau pasiekusi, tik todėl, kad nenoriu atsisakyti ateities su šiuo žmogumi, ji tiesiog mane gniuždo moraliai, aiškina, kad uždarys į dvasiškai sutrikusių žmonių ligoninę. Kaip galėčiau nekonfliktuojant ir neužgaunant senų tėvų ir nesipykstant su sūnumi išspręsti susidariusią situaciją?

Jau ir namai pasidarė nebemieli, ir draugai dažnai sako, kad praradau gyvenimo džiaugsmą, nors dirbu ir uždirbu, ir atrodo nieko netrūksta, o pasidariau uždara ir šypseną išspaudžiu tik todėl, kad reikia. Bijau, kad ilgainiui ši graužatis mane įveiks ir susirgsiu depresija. Esu 31 metų ir negaliu pati rasti išeities, prašau Jus man patarti.

Atsakymas

Sveiki,

Panašu, kad jūs gniuždote save pati tol, kol planuojate visapusišką harmoniją. Ir sūnus, ir jūsų mama nepriima jūsų draugo, o jūs vis norite juos visus harmonizuoti. Manau, kad geriau siekti jūsų dviejų su draugu harmonijos, kaip draugų r meilužių. Ir pasakyti: to mums užtenka. Padaryti, kad jis patiktų ir namiškiams, neišeina. Tai - mūsų dviejų gyvenimas. Ir tiek.

Tai, mano manymu, pamažins jūsų tikslo dydį. Ir sumažins nemalonius jausmus.

Iki.
Olegas

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.