aA
Rusijoje su vizitu esantis Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas (Pervezas Mušarafas) ketvirtadienį Maskvoje įvykusioje spaudos konferencijoje pareiškė esąs 99 procentais tikras, kad Osamos bin Ladeno jo šalyje nėra.
osama bin laden
Prezidentas pridūrė, kad teroristų tinklo "al Qaeda" lyderis - "žmogus, kurį saugo ne 2-3 žmonės, bet pakankamai didelė žmonių grupė".

Todėl, pabrėžė P.Musharrafas, jei O.bin Ladenas būtų Pakistano teritorijoje, "tai neliktų nepastebėta".

Šalies vadovas taip pat pažymėjo, kad atitinkami Pakistano organai užmezgė "visus būtinus ryšius su puštūnų gentimis, gyvenančiomis Pakistano ir Afganistano pasienio rajone".

"Ir jei šiame rajone pasirodys Bin Ladenas, apie tai bus bematant pranešta", - pridūrė jis.

Pakistano lyderio nuomone, šiandien "al Qaeda" - "tai jau nebe ta organizacija, kurios reikia bijoti tarptautinei bendrijai".

"Ji jau nepajėgi rengti stambaus masto teroristines akcijas. Ši organizacija suskaldyta, o jos vadovybė "pasipustė padus". Tačiau atskiros jos kuopelės gali būti įvairiuose pasaulio kampeliuose ir rengti pavienius teroro aktus", mano Pakistano prezidentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.