aA
Ketvirtadienį dieną Pravieniškių 2-osios sustiprintojo režimo pataisos darbų kolonijos (SR PDK) pareigūnai sulaikė alytiškį, bandžiusį į šią pataisos įstaigą įnešti ir vienam čia bausmę atliekančiam nuteistajam perduoti net du mobiliojo ryšio telefonus.
Alytaus kolonija
© ELTA
Kaip informavo Kalėjimų departamentas, šioje Pravieniškių kolonijoje bausmę atliekančiam nuteistajam Eugenijui Bitui administracija suteikė trumpalaikį pasimatymą su iš Alytaus atvykusiu Remigijumi Laniausku.

Prieš jiems susitinkant, svečias buvo įspėtas apie numatytą administracinę atsakomybę už draudžiamų daiktų, tarp jų ir mobiliųjų telefonų, įnešimą į kolonijos teritoriją ir jų perdavimą nuteistiesiems. Kontrolės praleidimo punkte R. Laniauskas patvirtino, kad nieko draudžiamo neturi.

R. Laniauskas buvo įleistas į pasimatymo suteikimo su nuteistaisiais patalpą, kur buvo atlikta jo asmens ir daiktų apžiūra. Per apžiūrą jo drabužių kišenėse buvo rasi du mobilieji telefonai "Ericcson" su SIM kortelėmis.

Pareigūnams paklausus, kodėl telefonų nepaliko kontrolės praleidimo poste, R. Laniauskas atrėžė, kad apie tai nebuvo įspėtas.

Apie įvykį kolonijos administracija informavo Kaišiadorių rajono policijos komisariatą. Atvykęs Pravieniškių apylinkės inspektorius R. Laniauskui surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą.

Jonavos rajono apylinkės teismas 29 metų E. Bitui už plėšimą skyrė trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Į laisvę jis turėtų išeiti ateinančių metų lapkritį.

Kolonijos pareigūnų duomenimis, Kaune gimęs E. Bitas yra šioje Pravieniškių kolonijoje bausmę atliekančių nuteistųjų vadinamosios Kauno grupuotės vienas iš neformalių lyderių.

Jo bendraamžis R. Laniauskas, priklausęs Alytaus "baublinių" nusikalstamai grupuotei, iš Pravieniškių 2-osios SR PDK į laisvę išėjo 2001 metų gegužę. Čia jis atliko septynerių metų nelaisvės atėmimo bausmę, kurią jam už turto prievartavimą, plėšimą, neteisėtą šaunamojo ginklo laikymą bei chuliganizmą skyrė Vilniaus apygardos teismas.

Protokolas su visa kolonijos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnų surinkta medžiaga bus perduoti Kaišiadorių rajono apylinkės teismui. Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą už neteisėtą daiktų perdavimą asmenims, laikomiems laisvės atėmimo vietose ar tardymo izoliatoriuose, gresia bauda nuo 100 iki 250 litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.