aA
Kauno apskrities viršininko administracija žada apskųsti teismui Valstybės kontrolės išvadas, kuriose teigiama, kad apskrities administracija padarė pažeidimų valdydama valstybės žemę.
Svarstyklės
Valstybės kontrolės išvadose teigiama, jog valstybės kontrolierius Jonas Liaučius savo sprendime konstatavo, kad Kauno apskrities viršininko administracija nekontroliavo nuomojamos įvairioms bendrovėms valstybinės žemės naudojimo ir neužtikrino valdymo.

"Ministrui Pirmininkui Algirdui Brazauskui pasiūlyta skirti tarnybinę nuobaudą apskrities viršininkui V.Kalinauskui už padarytus pažeidimus. V.Kalinauskas įpareigotas veiklos trūkumus ir teisės aktų pažeidimus pašalinti per penkis mėnesius", - skelbiama pranešime.

Kauno apskrities viršininkas Valentinas Kalinauskas ketvirtadienį spaudos konferencijoje šias Valstybės kontrolės išvadas pavadino tendencingomis ir teigė, kad jau surašytas jas apskundžiantis ieškinys Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Pasak jo, į teismą bus kreiptasi artimiausiu metu.

"Kai kurie užfiksuoti pažeidimai yra išaiškinti mūsų pačių ir buvo pašalinti dar iki Valstybės kontrolės patikrinimo, o kiti auditorių pateikti teiginiai apie administracijos darbuotojų pažeidimus ar blogą darbą yra nepagrįsti", - teigė viršininkas.

Apskrities viršininko pavaduotojas Jonas Kurlavičius sakė, kad Kauno apskrities administracijos darbuotojais nėra blogi specialistai ir tai bus įrodyta teisme.

"Mūsų žemėtvarkininkams tenka didelis krūvis, šiuo metu 149 specialistai dirba su 6,4 tūkst. projektų autorių bylomis, kurioms reikia surašyti žemės nuomos, pardavimo arba nuosavybės atstatymo teisės aktus", - aiškino jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.