aA
Tiek Lietuva, tiek Vokietija pageidauja, kad Lenkija joms išduotų sportininką Aurelijų Simašką.
Saulius Girdauskas, "Mitsubishi Lancer"
© "Greitis"
Daugkartinis Lietuvos automobilių ralio ir Europos automobilių kroso čempionas A.Simaška buvo sulaikytas Lietuvos ir Lenkijos Aradninkų perėjoje praėjusių metų gruodžio 28 dieną, remiantis Interpolo paieška.

Tąkart sportininkas vyko slidinėti į kalnus.

Lietuvio ieškojo Vokietijos Manheimo miesto teismas, kuris A.Simašką kaltina vengimu mokėti mokesčius.

Areštuotas lietuvių sportininkas laikomas Suvalkų areštinėje. Teigiama, jog A.Simaškos suėmimo terminas yra pratęstas iki balandžio 6 dienos.

Lenkija yra gavusi ir Lietuvos, ir Vokietijos prašymus perduoti jiems sulaikytąjį.

Lietuva pageidauja, kad suimtasis būtų išduotas jai, nes Klaipėdos miesto apylinkės teismo žinioje yra baudžiamoji byla, kurioje jis kaltinamas svetimo turto pasisavinimu ir iššvaistymu.

Pagal Lietuvos įstatymus, teismai negali nagrinėti bylos kaltinamajam nedalyvaujant.

Lenkijos Suvalkų miesto apygardos teismas sausio 28 dieną nutarė išduoti A.Simašką išduoti Vokietijai.

Teismui nusprendus, nutartis kartu su bylos medžiaga perduodama Lenkijos teisingumo ministrui. Jis, išnagrinėjęs prašymą, praneša apie priimtą sprendimą atitinkamai užsienio valstybės institucijai.

"Kaip bus išnagrinėta, ar mūsų, ar vokiečių naudai, Lenkija dar negali atsakyti", - BNS ketvirtadienį sakė Lietuvos generalinės prokuratūros Tarptautinių ryšių ir teisinės pagalbos skyriaus vyriausioji prokurorė Laima Čekelienė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.