aA
Pietų Korėjos gyventojus apėmė loterijos karštligė. Valstybinės loterijos "aukso puode" jau susikaupė suma, ekvivalentiška 60 milijonų JAV dolerių. Iki šeštadienio, kai įvyks lošimas, ši suma tikriausiai dar padidės. Kalbama net apie 100 milijardų vonų (beveik 85 milijonai dolerių) "aukso puodą".
Lottery
Pietų Korėjoje gyvena 48 milijonai žmonių. Skaičiuojant vidutiniškai vienam gyventojui, kiekvienas korėjietis jau nusipirko keturis loterijos bilietus, tikėdamasis Fortūnos šypsnio. Atspėti šešis skaičius iš 45 yra tik vienas šansas iš 8,14 milijono.

Pietų Korėjos statistikai pademonstravo šiek tiek kraupoką humoro jausmą. Kilus loterijos karštligei, jie apskaičiavo, kad galimybė žūti per automobilio avariją yra lygi vienai iš 30 tūkstančių, o būti nutrenktam žaibo - vienai iš 500 tūkstančių.

Valstybinė loterija Pietų Korėjoje "debiutavo" praėjusių metų gruodį. Per šį trumpą laiką jau trys jos dalyviai tapo milijonieriais. 30 procentų loterijos pajamų pervedama į valstybės iždą, 50 procentų skiriama prizų fondui, o 20 procentų lieka konsorciumui, kuris valstybės pavedimu rengia loteriją.

Siekdama apsaugoti piliečius nuo skaudžių azarto padarinių, valdžia nusprendė, kad vienas Pietų Korėjos gyventojas gali pirkti loterijos bilietų ne daugiau kaip už 100 tūkstančių vonų (85 doleriai).

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.