aA
Rusija gali būti efektyviausia tarpininkė tarp Indijos ir Pakistano, dviejų viena šalia kitos esančių branduolinių valstybių. Dėl jų įtemptų tarpusavio santykių buvo jau ne kartą prasidėję plataus masto kariniai veiksmai.
Pakistan police
Šiomis dienomis Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas (Pervezas Mušarafas) surengė į Rusiją pirmąjį per 30 metų aukščiausio lygio vizitą.

"Mes patvirtinome, jog prezidentas Putinas ir Rusija, kurios santykių su Indija istorija siekia senus laikus ir kuri palaiko vis gerėjančius santykius su Pakistanu, turi daugiausia galimybių suvaidinti svarbiausią vaidmenį vykdant rezoliucijas dėl Kašmyro ir gerinant dvišalius santykius", - sakė P.Musharrafas spaudos konferencijoje Maskvoje.

Indija ir Pakistanas daugiau kaip 50 metų negali susitarti dėl Džamu ir Kašmyro valstijos - vienintelės Indijos valstijos, kurioje gyvena daugiausia musulmonai. Indija kaltina Pakistaną teikiant karinę paramą musulmonų ekstremistinėms grupuotėms, o Pakistanas sako, kad teikia valstijos apsisprendimo šalininkams tik politinę paramą.

Trečiadienį P.Musharrafas vedė derybas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, kuriose buvo aptariami ir karinio techninio bendradarbiavimo reikalai.

Indija yra viena šalių, kurios daugiausiai perka rusiškų ginklų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.