aA
Į Politinio bendradarbiavimo tarybą (PBT) Seime susibūrusių opozicinių partijų atstovai pakartotinai siūlo sudaryti parlamentinę tyrimo komisiją Seimo kanceliarijos lėšų ir turto panaudojimo efektyvumui patikrinti.
Seimas
Seimas
© DELFI
Toks pasiūlymas pateiktas Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui adresuotame liberalų, konservatorių, centristų ir moderniųjų krikščionių demokratų kreipimesi.

Praėjusią vasarą opozicija bandė inicijuoti parlamentinį tyrimą dėl Seimo kanceliarijos lėšų panaudojimo, tačiau tuomet jis buvo atmestas valdančiosios daugumos balsais.

Taip pat kreipimesi siūloma Seimo pirmininkui "pareikalauti laikinojo Seimo kanclerio Arvydo Kregždės bei už Seimo kanceliarijos darbą atsakingo Seimo pirmininko pavaduotojo Artūro Skardžiaus atsakomybės už įstatymų nesilaikymą ir įvairių pažeidimų toleravimą".

Opozicinių partijų kreipimąsi paskatino Valstybės kontrolės išvados, jog organizuodama Seimo pastatų remontą 1998-2002 metais, Seimo kanceliarija pažeidinėjo Viešųjų pirkimų įstatymą bei kitus norminius aktus ir neracionaliai naudojo valstybės lėšas remontui.

Nustatyta, jog 2000-2002 metais vykdytus konkursus dažniausiai laimėdavo bendrovė "Alsa", kuriai už statybos ir remonto darbus buvo sumokėta 5,14 mln. litų arba 80 proc. visų šioms išlaidoms numatytų lėšų.

Sausio pabaigoje paviešinus Valstybės kontrolės tyrimo išvadas, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas pareiškė, jog kalti asmenys bus "griežtai baudžiami", tačiau iki šiol Seimo valdyba Valstybės kontrolės išvadų neapsvarstė ir jokių sprendimų nepriėmė.

"Seimo pirmininkas, pasakęs "a", turi pasakyti ir "b", ir pats imtis asmeniškai atsakomybės sprendžiant su Seimo kanceliarija susijusias problemas", - ketvirtadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė Seimo pirmininko pavaduotojas liberalas Gintaras Steponavičius.

BNS žiniomis, Valstybės kontrolės nustatytus pažeidimus Seimo valdyba ketina svarstyti kitą savaitę.

Opozicijai taip pat kelia nerimą ir Seimo kanceliarijos planai perimti parlamento žinion nuostolingai dirbančią bendrovę "Spauda", be konkurso perkelti Seimo kanceliarijos sąskaitą iš "Hansa-LTB" banko į "Vilniaus banką".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.