aA
JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas (Donaldas Ramsfeldas) trečiadienį Vokietiją kartu su Libija ir Kuba priskyrė šalių, atsisakančių dalyvauti JAV kare su Bagdado režimu ar po karo padėti atstatyti Iraką, kategorijai.
Donald Rumsfeld
Donald Rumsfeld
D.Rumsfeldas kalbėdamas JAV Kongrese, priešpriešino šias tris valstybes su "nemažu skaičiumi" šalių, kurios, pasak jo, jau pažadėjo prisidėti prie JAV vadovaujamų pajėgų ar paremti jas suteikiant bazes ar leidžiant naudotis oro erdve.

Kita "nemaža šalių grupė" pademonstravo, kad padės atstatyti Iraką, kai iš jo pasitrauks prezidentas Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas), sakė JAV gynybos sekretorius.

"Yra dar trys ar keturios šalys, kurios sakė nedarysiančios nieko", - pareiškė jis, atsakydamas į Atstovų Rūmų Ginkluotųjų pajėgų komiteto nario, Niū Džersiui atstovaujančio demokrato Roberto Andrewso (Roberto Endriuso) klausimą.

"Mano nuomone, Libija, Kuba ir Vokietija yra tos šalys, kurios parodė, kad nepadės jokiu atveju", - sakė D.Rumsfeldas.

Jokių kitų šalių, atmetusių galimybę prisidėti, jis nenurodė - neminėjo net Irano, Sirijos, Sudano ir Šiaurės Korėjos, kurias Vašingtonas kartu su Iraku, Libija ir Kuba priskiria terorizmo rėmėjoms.

Praėjusį mėnesį D.Rumsfeldas išprovokavo tikrą audrą - kritikuodamas Prancūzijos ir Vokietijos nepritarimą karui su Iraku pavadino jas "senąja Europa".

"Manau, tai senoji Europa, - tada sakė D.Rumsfeldas. - Jei pažvelgtumėte į visą šiandieninę NATO Europą, (pamatytumėte), kad gravitacijos centras slenka į Rytus. Yra daug naujų narių ".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.