aA
Prezidentas Valdas Adamkus ketvirtadienį su Valstybės saugumo departamento (VSD) generaliniu direktoriumi Mečiu Laurinkumi aiškinsis saugumo darbuotojo Valerijaus Saveljevo bandymus verbuoti žurnalistus.
Valdas Adamkus
© ELTA
Kaip BNS sakė prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė, prezidentas ir saugumo vadovas kalbėsis apie incidento, susijusio su V.Saveljevo poelgiu, tyrimo eigą.

Praėjusią savaitę dienraštis "Respublika" paskelbė, kad V.Saveljevas bandė verbuoti buvusį dienraščio žurnalistą, šiuo metu TV3 laidos "Abipus sienos" žurnalistą Virginijų Gaivenį, prašydamas pateikti duomenų apie dienraštį ir bulvarinį leidinį "Vakaro žinios".

VSD pradėjus incidento tarnybinį patikrinimą, M.Laurinkus žurnalistams sakė, kad, reikalui esant, iškels bylą. Savo pavaldinio veiksmus M.Laurinkus įvertino kaip neprofesionalius, neleistinus ir netinkamus.

Antradienį dienraščio "Respublika" vadovai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydami iškelti baudžiamąją bylą V.Saveljevui už tarnybinių įgaliojimų viršijimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.