aA
Praėjusį rugsėjį prie sostinės Baltojo tilto vykusiame koncerte sūnaus netekusi vilnietė Marina Negatina kreipėsi į teismą, prašydama atlyginti jai patirtą turinę ir moralinę žalą, kurią įvertino daugiau nei milijonu litų.
Litai
Litai
Kaip rašo dienraštis "Respublika", M.Negatina dėl sūnaus mirties kaltina ne tik jo žudiką, kuris iki šiol nerastas, bet ir koncerto organizatorius - bendrovę "VRS marketingas" bei Vilniaus miesto savivaldybę, taip pat Vidaus reikalų ministeriją ir Vyriausybę.

Pernai rugsėjį prie Baltojo tilto vykusiame koncerte peilio dūriu į širdį buvo mirtinai sužalotas Vilniaus Lukiškių vidurinės mokyklos dešimtokas Artūras Negatinas. Upės gatvėje radus 16-mečio lavoną koncertas nebuvo sustabdytas. Žudikas įsimaišė į minią ir paspruko. Jis iki šiol nesulaikytas.

Moteris teismo paprašė atlyginti jos patirtą moralinę ir turtinę žalą. Palaidoti sūnų M.Negatinai kainavo beveik 12 tūkst. litų. Moralinę žalą vilnietė įvertino milijonu litų.

Pasak moters, jos patirtą žalą turėtų atlyginti "neteisėtai veiką vietos savivaldos institucijos tarnautojai bei policijos pareigūnai".

Po šio įvykio Vilniaus mero Artūro Zuoko sudaryta darbo grupė dėl viešosios tvarkos užtikrinimo masiniuose renginiuose nustatė, kad nemokamo pramoginio renginio prie Baltojo tilto organizatoriai nesiėmė visų priemonių saugumui užtikrinti: neaptvėrė teritorijos, nesudarė tinkamų sutarčių su saugos tarnybomis dėl renginio apsaugos.

Renginio prie Baltojo tilto organizatorius - agentūrą VRS - dėl jų neatsakingo renginio organizavimo nuspręsta įspėti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.