aA
Kaune trečiadienį pareigūnai sulaikė įtariamąjį turto prievartavimu. Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnai sulaikė įtariamą turto prievartavimu, ne kartą teistą kaunietį 47-erių metų Algirdą Matusą, pranešė Kauno VPK.
Pirmadienį į policiją kreipėsi 40-metis kaunietis A.B. Jis teigė, kad A.Matusa iš jo reikalauja 5 tūkst. litų už sudaužytą laikrodį.

Anot pareiškėjo, tarp jo ir A.Matusos dar rugpjūčio pabaigoje įvyko ginčas dėl laikrodžio. A.Matusa esą gyrėsi turįs labai gerą, nepraleidžiantį vandens ir nedūžtantį laikrodį "Orient".

Jo draugas nusprendė patikrinti ir metė laikrodį žemėn. Laikrodis nesudužo, bet sugedo. Po kelių dienų laikrodžio savininkas pareikalavo padengti patirtus nuostolius. Anot pareiškėjo, savininkas teigė, esą laikrodis kainuoja apie 2,5 tūkst. eurų (apie 8,6 tūkst. litų). Priešingu atveju pagrasinta susidoroti.

Už laikrodį, kurio tikroji vertė nustatyta nebuvo, per visą laiką nukentėjusysis A.B. sumokėjo 2,3 tūkst. litų. Jo manymu, A.Matusa pasielgė negarbingai, kadangi tokį laikrodį turguje galima nusipirkti už 150 litų.

Tardymo valdyboje prie Kauno miesto VPK iškelta baudžiamoji byla dėl turto prievartavimo.

A.Matusa sulaikytas 48 valandoms. Pasak pareigūnų, jis savo kaltę neigia, su pareigūnais elgiasi agresyviai bei žada su "visais susidoroti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.