aA
Trijose Baltarusijos srityse iš kertančių Baltarusijos valstybės sieną užsienio šalių piliečių pradėtos rinkti vietinės piniginės rinkliavos, perspėjo Lietuvos URM. Kaip trečiadienį skelbiama URM pranešime, rinkliavos imamos iš užsieniečių, kertančių Baltarusijos sieną ir keliaujančių per Bresto, Gomelio ir Gardino sritis.
Pasienis, siena
© ELTA
Šios rinkliavos praėjusių metų pabaigoje įvestos minėtų sričių deputatų tarybų nutarimais.

Užsieniečiai, išvykstantys iš Baltarusijos į Lenkiją per Bresto srities pasienio kontrolės punktus, turi mokėti po tris JAV dolerius arba tiek pat eurų.

Vykstantys iš Ukrainos į Baltarusiją per Gomelio sritį turi mokėti nuo 5 iki 20 JAV dolerių. Šios transporto rinkliavos dydis priklauso nuo vairuojamo transporto rūšies.

Užsienio piliečiai, asmenys be pilietybės, išvažiuojantys iš Baltarusijos per Gardino sritį, turi sumokėti 3 eurus.

Vykstant į Rusiją per Vitebsko srities kontrolės punktus rinkliava kol kas nėra renkama.

Vitebsko deputatų taryba taip pat jau priėmė sprendimą dėl tokio mokesčio rinkimo, tačiau jis dar neįsigaliojo, nes Baltarusijos Ministrų Taryba nenusprendė dėl šalies sieną kertančių mokesčių mokėtojų, mokesčių objekto bei lengvatų.

Tuo tarpu Mogiliovo srities deputatai nenustatė jokios rinkliavos užsieniečiams.

Kertant Baltarusijos sieną Mogiliovo srityje, kuri ribojasi tik su Rusija, pasienio kontrolės punktuose vietinė rinkliava nėra imama.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.