aA
Policija mano, kad 62 metų legendinis muzikos prodiuseris Philas Spectoras, kuris pirmadienį buvo sulaikytas apklausai, savo namuose Los Andželo priemiestyje nužudė B kategorijos filmų aktorę, kurią prieš kelias valandas buvo sutikęs Sanseto bliuzo klube, antradienį sakė tyrimui artimi šaltiniai.
Phil Spector
Phil Spector
Klube "House of Blues" dirbusi - su klientais bendraudavusi - Lana Clarkson (Lana Klarkson) pirmadienį paryčiais buvo nušauta prodiuserio namų vestibiulyje.

Įtariama, kad ekscentriškasis Ph.Spectoras, kuris gyveno atsiskyrėliškai ir mėgo ginklus, su L.Clarkson grįžęs į savo 33 kambarių rūmus Alhambroje į ją šovė.

Marilyn Monroe (Merilin Monro) pamėgdžiojusios ir tokiuose filmuose, kaip "Amazonės Mėnulyje" (Amazon Women on the Moon) ir "Barbarų karalienė" (The Barbarian Queen) vaidinusios aukštaūgės blondinės kūnas vėliau buvo rastas tame pačiame marmuru išklotame vestibiulyje, kraujo klane.

Policija buvo iškviesta maždaug 5 val. ryto vietos laiku, kai Ph.Spectoro vairuotojas, parvežęs porą iš klubo, išgirdo šaudant.

Sekmadienį vakare, kai Ph.Spectoras sutiko L.Clarkson, minėtame klube vyko koncertas, kuriame dalyvavo buvęs britų sunkiojo metalo grupės "Judas Priest" dainininkas Robas Halfordas.

Pasak šaltinių, Ph.Spectoras atsisakė kalbėtis su policija apie incidentą jo namuose ir skubiai išsikvietė seniai jam dirbantį advokatą Robertą Shapiro (Robertą Šapirą), kuris sėkmingai apgynė žmogžudystėmis kaltintą O.J.Simpsoną (O.Dž.Simpsoną).

Pirmadienį vakare Ph.Spectoras buvo paleistas už 1 mln. JAV dolerių (3,2 mln. litų) užstatą. Iškviestas R.Shapiro pirmiausia pasistengė, kad jo klientas būtų paleistas sumokėjus vos 60 tūkst. JAV dolerių užstato sumos.

Ph.Spectoras 6-ojo dešimtmečio pabaigoje buvo popmuzikos grupės "The Teddy Bears" narys, bet didesnės sėkmės sulaukė vėliau, dirbdamas prodiuseriu.

Jis dirbo su "The Beatles", Tina Turner (Tina Terner), "The Ramones", solinę karjerą pradėjusiais Johnu Lennonu (Džonu Lenonu) ir George'u Harrisonu (Džordžu Harisonu), o 1989 metais pateko į rokenrolo Šlovės muziejų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.