aA
Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas tikisi, jog Lietuvos policijos vadovai "principingai" įvertins giminaičius įdarbinusio Vilniaus policijos generalinio komisaro Eriko Kaliačiaus elgesį.
Erikas Kaliačius-karikatūra
Erikas Kaliačius-karikatūra
© DELFI
"Aš tikiuosi principingo policijos vadovų sprendimo ir toliau domėsiuos šiuo klausimu", - BNS antradienį vakare sakė A.Paulauskas. Jis antradienį šį klausimą telefonu aptarė su vidaus reikalų ministru Juozu Bernatoniu.

Pastarasis Seimo pirmininkui sakė, kad policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius turi išanalizuoti medžiagą apie E.Kaliačiaus veiklą ir pateikti ją Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vyriausiajai atestacinei komisijai.

Kaip BNS trečiadienį sakė J.Bernatonis, Vilniaus policijos vadovui gali būti skirtos nuobaudos, jeigu taip nuspręs VRM komisija. "Nustatyti pažeidimai padaryti prieš dvejus metus, todėl negalima taikyti drausminės atsakomybės", - pažymėjo ministras.

Neseniai VRM generalinis inspektorius Julius Jasaitis nustatė, kad Vilniaus policijos vyriausiasis komisaras E.Kaliačius, įdarbindamas policijoje savo giminaičius, pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo tarnyboje įstatymą,

Tačiau, pasak J.Jasaičio, nubausti E.Kaliačiaus neįmanoma, nes pasibaigę nuobaudos skyrimo terminai. Tyrimas buvo atliktas po žiniasklaidos pranešimų, jog Vilniaus policijos vyriausiajame komisariate įdarbinti vyriausiojo komisaro giminės ir artimieji.

Pasak žiniasklaidos, pats E.Kaliačius neneigia, kad komisariate dirba jo buvusi žmona, vyriausiasis sūnus, dvi seserys, vienos iš jų sūnus ir dukra, brolio sūnus. 2000-aisiais E.Kaliačius įdarbino ir savo naująją draugę, vėliau jos seserį bei sesers sugyventinį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.